Перелік залів:
1. Винний дегустаційний зал „Старий підвал”
2. Дегустаційний зал торгової марки „Чизай”
3. Дегустаційний дім винороба Урсти
4. Винний дегустаційний зал з підвалом готельно-ресторанного комплексу „Жайворонок”
5. Будинок вина „Берегвідек”
6. Родинний підвал „Шош”
Винний дегустаційний зал „Старий підвал”
м.Берегово, вул.Виноградна, буд.37/2
тел. +38 (03141) 4-22-37,
моб.тел.: +38 (050) 904-72-66
e-mail: ,
„Старий підвал” відноситься до старовинних підвалів області, які розташовуються у горі. Його вік налічує понад 300 років.
Гостям пропонуються сухі сорти вин, які виробляються визнаними виноробами Берегівщини, із винних сортів винограду за традиційними технологіями, випробуваними часом. Вино вистоюють у дубових бочках, що придає напою особливого неповторного смаку.
Дегустаційний зал торгової марки „Чизай”
м.Берегово, урочище Чизай, буд.1
тел.: +38 (03141) 2-31-93, 2-30-24
моб.тел. +38 (050) 432-05-25
e-mail:
Дегустаційний зал відкрито у 2010 році безпосередньо на території виробничого комплексу, у „винному” куточку Закарпатської області – м.Берегово. Кожен бажаючий має змогу не тільки спробувати традиційні сорти вин марки „Чизай”, але й ознайомитися з культурою їх споживання та відвідати виносховища, долучитися до таїнства виробництва, придбати вино, яке найбільше прийшло до смаку.
Вашій увазі запропонують й легендарне марочне вино „Троянда Закарпаття”, яке відоме широкому колу поціновувачів вин ще з 60-х років минулого століття.
Дегустаційний дім винороба Урсти
с.Великі Береги, вул. Газло, 125
тел: +38 (03141) 5-62-28
Дегустаційний дім винороба Урсти складається із двох залів – на 26 осіб та на 6-10 осіб. Зали облаштовані в оригінальному стилі з великою кількістю різноманітних інструментів та посуду, які з давніх давен використовувались виноробами Закарпаття для приготування вин. Це робить будинок винороба схожим на музей виноробства.
Винороб Іван Урста пропонує для дегустації 5 сортів вина – два сорти білих та три сорти червоних вин: „Рислінг” – біле сухе вино, сорт винограду рислінг; „Сапераві” – червоне сухе, грузинский сорт винограду сапераві; „Чорний дохтор” – напівсолодке червоне марочне вино, авторське вино винороба; „Кагор” – десертне червоне; „Нектар” – напівсолодке біле. До вина винороб пропонує традиційну закуску – смажені волоські горіхи, солені сухарики, сир.
За попередньою домовленістю, гостинна господиня може приготувати страви традиційної берегівської кухні: голубці, боб-гуляш, бограч.
Винний дегустаційний зал з підвалом
готельно-ресторанного комплексу „Жайворонок”
м.Берегово, вул.Шевченка, буд.112
тел. +38(03141) 2-30-71
моб.тел. +38 (095) 033-49-43
e-mail:
Кожен бажаючий має змогу посмакувати відомі далеко за межами нашого краю місцеві вина та смачну копчену закуску до них. Всього протягом дегустації подається 7 сортів традиційних вин Закарпаття. Але на цьому відвідання залу не закінчується! Гостям також пропонується відвідати винний підвал, який було вирублено у скалі ще у XVI столітті. Його довжина сягає 50 метрів. У найбільш віддаленій частині підвалу знаходиться одне з трьох джерел з кришталевою водою.
с.Яноші, вул.Головна, буд.78
тел./факс +38- (03141) 2-32-45
моб.тел.: +38 (050) 966-08-69
Будинок вина Берегвідек є справжнім музеєм виноградарства та виноробства. Тут розміщено стародавні знаряддя праці виноробів, різні бочки, які з стародавніх часів використовувались для зберігання цього неповторного нектару, а також свічки і камін. Дерев’яна обробка залу та експозиція визивають у відвідувачів відчуття мандрівки у часі, у епоху, коли виноробство набувало свого розвитку – у хатинку простого винороба краю.
Під час дегустації відвідувачі мають змогу дізнатися про історію виноробства на Закарпатті і, звичайно, посмакувати найкращі сорти закарпатських марочних вин, а саме: "Королівська Леанка", "Чорний доктор", "Токай фурмінт", „Кагор”, "Сапераві" та інші, з них: 2 сорти білого, а інші – червоні вина. Саме тут пропонують скуштувати рідкісне біле сухе вино з чудовим ароматом півонії. На закуску подають сир і чорнослив. Тут також можна посмакувати оригінальні страви угорської кухні. Кожен бажаючий може придбати вподобаний сорт вина.
На стіні висить герб, на якому написано : Вхід безкоштовний, вихід по можливості.
с.Кідьош, вул.Ф.Ракоці, буд.52
тел. +38 (03141) 2-20-35,
моб.тел. +38 (050) 934-76-71
e-mail: ,
Дегустація вин проводиться в затишному дегустаційному залі на 25-30 гостей, облаштованому поряд з винним погребом, де можна почастувати до 20 сортів неповторних закарпатських вин власного виробництва сім’ї винороба Шоша. Кожна дегустація традиційно починається із смакування сухих сортів вин, поступово переходячи до напівсолодких. В останню чергу подається вермут. Так, гості мають можливість продегустувати чотири види сухого білого, чотири види сухого червоного, а також п’ять видів білого напівсолодкого та п’ять видів червоного напівсолодкого вина, наприкінці дегустації подаються різні сорти вермута. Після дегустації кожного виду вина гостей пригощають нарізаними яблуками, сиром, солоними паличками, печивом, арахісом тощо, адже вони нейтралізують смак попередньо скуштованого вина, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту.
Дегустаційний зал прикрашають найважливіші засоби, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: посуд для збору винограду, черпак, бочки різних розмірів, пляшки для вина.
ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАМОВЛЕННЯМ господарі готують для гостей такі домашні страви як бограч-гуляш, домашня ковбаса, гурка, тушкована капуста, бульйон з домашньою лапшою, угорська рибна юшка.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer