19 вересня 2015 у місті Ужгород відбудеться гастрономічний фестиваль ,,Карпатський рататуй".
Рататуй – це всього-навсього овочеве рагу, яке варять у Франції, у провінції Прованс. Спершу це була страва селян, його варили з часнику, цибулі, цукіні, перцю та помідорів. Потім почали подавати баклажани. Гарно засервірований рататуй подають у дорогих ресторанаж. Провансальський рататуй значно відрізняється від схожих страв в інших регіонах, оскільки при його приготуванні використовуються специфічні спеції – провансальські трави.
У заході візьмуть участь імениті шеф-кухарі ресторанів і кафе та звичайні кухарі-аматори. Даний захід буде проходити у центральній частині міста Ужгород, неподалік від історичної будівлі Закарпатської обласної держадміністрації. Його учасники позмагаються у декількох кулінарних номінаціях:
- ,,страви з м'яса";
- ,,рибні страви";
-,,десертні шедеври";
- ,,кращий Рататуй".
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer