Гастрономічний туристичний шлях

"Гастрономічний туристичний шлях" дає змогу ознайомитися із традиційними блюдами національних меншин, які проживають на території Закарпаття. Турист зможе скуштувати блюда української, угорської, словацької, циганської, німецької та єврейської кухні: місцеві словацькі гомбовці та кнедлики, німецькі мисливські ковбаски, ромську гурку, єврейський човлент, угорські лечо та бограч.

Маршрут екскурсії: Берегівський та Ужгородський райони Закарпатської області.

Шлях передбачає:

 - відвідання національних ресторанів Закарпаття на вибір гостей (угорський, словацький, німецький, польський, ромський, гуцульський, румунський, єврейський, чеський та австрійський);

- участь у гастрономічних фестивалях упродовж року;

- ознайомлення з історією та рецептурою національної кухні відповідно до сезонів;

- участь у приготуванні національних блюд;

- участь у національних святах, пов’язаних з народною гастрономією;

- відвідання кращих винних дегустаційних залів Закарпаття (Ужгород, Берегово);

- дегустація вина, сирів, меду, наливок, палинок, настоянок, виготовлених за традиційними національними рецептами народів Закарпаття.

Протяжність маршруту: 100 км

Час подорожі: 8-10 годин

Тривалість подорожі: ознайомча – 1 день, екскурсійна – 2 дні, анімаційна – 3-5 днів. Зокрема, презентовано словацький гастрономічний маршрут. Залежно від часу – одноденний тур чи більш тривалий.

Розроблено кафедрою туризму Ужгородського національного університету та Туристично-інформаційним центром Закарпаття

Туристичний маршрут представляє Туристично-Інформаційний центр Закарпаття:

моб. тел.: 050 745 34 57

E-mail:

Internet: http://www.tourinform.org.ua

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer