"Гастрономічний туристичний шлях" дає змогу ознайомитися із традиційними блюдами національних меншин, які проживають на території Закарпаття. Турист зможе скуштувати блюда української, угорської, словацької, циганської, німецької та єврейської кухні: місцеві словацькі гомбовці та кнедлики, німецькі мисливські ковбаски, ромську гурку, єврейський човлент, угорські лечо та бограч.
Маршрут екскурсії: Берегівський та Ужгородський райони Закарпатської області.
Шлях передбачає:
- відвідання національних ресторанів Закарпаття на вибір гостей (угорський, словацький, німецький, польський, ромський, гуцульський, румунський, єврейський, чеський та австрійський);
- участь у гастрономічних фестивалях упродовж року;
- ознайомлення з історією та рецептурою національної кухні відповідно до сезонів;
- участь у приготуванні національних блюд;
- участь у національних святах, пов’язаних з народною гастрономією;
- відвідання кращих винних дегустаційних залів Закарпаття (Ужгород, Берегово);
- дегустація вина, сирів, меду, наливок, палинок, настоянок, виготовлених за традиційними національними рецептами народів Закарпаття.
Протяжність маршруту: 100 км
Час подорожі: 8-10 годин
Тривалість подорожі: ознайомча – 1 день, екскурсійна – 2 дні, анімаційна – 3-5 днів. Зокрема, презентовано словацький гастрономічний маршрут. Залежно від часу – одноденний тур чи більш тривалий.
Розроблено кафедрою туризму Ужгородського національного університету та Туристично-інформаційним центром Закарпаття
Туристичний маршрут представляє Туристично-Інформаційний центр Закарпаття:
моб. тел.: 050 745 34 57
E-mail:
Internet: http://www.tourinform.org.ua
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer