У період із 15 до 17 грудня у м. Ужгород відбудеться перший Закарпатський фестиваль пряників.
Організатори ананонсують, що дійство пройде у Совиному гнізді та запрошують до участі виробників, майстринь, майстрів, кондитерів, аматорів батьків з дітьми та усіх бажаючих, до створення надзвичайного свята.
У захода вже є свій символ – ведмедик на ім'я Ферко та перша представлена на конкурс солодка хатинка. До слова, участь у конкурсі можуть взяти всі охочі.
Щоб взяти участь, випікайте пряничні будиночки або інші вироби, та приносьте їх до пунктів збору. А вже з 15-17 грудня їх побачить уся Країна!
За деталями можна звертатися тут: +38 (066) 849 94 64
Поява пряника тісно пов'язана з розповсюдженням вирощування жита та випіканням хліба. Про печиво з медом (прадавні пряники) знали вже в Стародавньому Єгипті. У Стародавньому Римі їх називали «panus mellitus» : їх і випікали з медом.
На теренах Київської Русі їх називали «медовим хлібом», який відомий з ІХ століття. В цей хліб додавали рослинні соки, подрібнене коріння, а потім і прянощі, які завозили з країн Близького Сходу і навіть Індії.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer